Виготовлення контейнерів для ДК «УкрДО «Радон»

ТОВ «НТ-Інжиніринг» стане постачальником контейнерів для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ) та обладнання для перевантаження ВДІВ для ДК «УкрДО «Радон». Проект виконується в рамках міжнародної технічної допомоги та фінансується урядом США.

У грудні 2017 року ТОВ «НТ-Інжиніринг» підписало контракт на виготовлення та постачання контейнерів для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання в рамках проекту VECTOR II, що фінансується урядом США. Національна лабораторія Oak Ridge (ORNL) забезпечує надання технічної експертизи при реалізації цього проекту.

Метою проекту є підтримка безпечного транспортування відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ) на території Україні.

Проект передбачає придбання транспортних контейнерів для безпечного транспортування ВДІВ на Центральне сховище, яке розташоване на майданчику комплексу виробництв «ВЕКТОР» у Чорнобильській зоні відчуження.

Отримувачами контейнерного парку стануть ДСП ЦППРВ та всі 5 спецкомбінатів, що входять до ДК «УкрДО Радон» (Київський, Львівський, Дніпровський, Харківський та Одеський).

Контракт передбачає виконання роботи «під ключ» - від розробки проектно-технічної документації, виготовлення і сертифікації контейнерів та обладнання до встановлення виготовленого обладнання на кожному з вищезазначених підприємств.