Поставка контейнерів для ДК «УкрДО «Радон»

ТОВ «НТ-ІНЖИНІРИНГ», за фінансової підтримки Уряду США, забезпечило підприємства Державного Агентства з управління Зоною Відчудження (ДАЗВ) обладнанням та контейнерами для зберігання і транспортування відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання.

27 травня на ДСП «Київський ДМСК» представники компанії  презентували результати в рамках проекту "Контейнери для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання VECTOR II".

ДСП «ЦППРВ», Київський ДМСК, Дніпровський ДМСК, Львівський ДМСК, Одеський ДМСК та Харківський ДМСК забезпечено 29 контейнерами, 4 механізмами для перевантаження  джерел та 5 біологічними захисними екранами. Все обладнання та контейнери випробувано та сертифіковано згідно з нормами і правилами ядерної та радіаціної безпеки.

«Нами вперше в Україні за останні  20 років було розроблено та виготовлено таку значну, за кількістю та номенклатурою, партію спеціалізованих контейнерів.» - зазначив голова  Наглядової ради «НТ-Інжинірінг» Віталій Дем’янюк.

«Наші пристрої пройшли складні перевірки  та тестування за участі Регулятора,  Сертифкаційного центру та  Спецлабораторії на відповідність нормам вітчизняного законодавста та міжнародних стандартів з поводження із  небезпечними радіоактивними матеріалами»  - сказав  директор «НТ-Інжиніринг» Ростислав Марайкін.

Нове обладнання забезпечить  спецкомбінати  можливістю не лише накопичувати на своїх майданчиках  ДІВ, але й  налагодити їх безпечне перевезення  до Централізованого сховища відпрацьованих джерел іонізуючого випромінення, яке знаходиться у Чорнобильській зоні відчуження. Завдяки новим контейнерам від компанії «НТ-Інжиніринг»  зменшуватиметься радіаційне навантаження поблизу великих міст, де знаходяться спецкомбінати державної корпорації «Радон».